comptoir rodin logo

Het Pavillon Rodin werd gebouwd tussen 1882 en 1888 en is het enige gebouw dat overblijft van het oud militair hospitaal van Brussel. Het stond model voor heel wat andere ziekenhuizen uit die tijd en het werd inzake architectuur en infrastructuur tot in 1914 aanzien als ver vooruit op zijn tijd. In 1974 werd het verlaten en kort daarna afgebroken om er plaats te ruimen voor tal van wooneenheden en kantoren tijdens de periode 1995-2005. Via ons project wordt de herinnering aan deze periode echter nieuw leven ingeblazen en combineren wij een gezellig, eigentijds restaurant met een historisch kader.

Voor alles willen wij dat deze plaats de warme uitstraalt die eigen is aan de architectuur van weleer. We behielden de ruwe baksteen en de originele ruimte-indeling, zodat onze bezoekers zich een getrouw beeld kunnen vormen van het vroegere leven binnen deze muren. Op de muren van het restaurant hangen trouwens een aantal originele plannen op van het gebouw.

Anno 2017 gaat Comptoir Rodin voor gepolijst beton, industriële verlichting, een flashy logo en kleurrijke kaarten. De ideale combinatie om gezellig te tafelen en te babbelen met vrienden. Maar ook om te werken is alles voorhanden: onbeperkte wifi, talrijke wandcontactdozen, uitstekende koffie en zelfs een zaal waar met 2 tot 16 mensen kan worden vergaderd.

 Met zijn houtkachel in de winter, de ruime tuin voor de mooie dagen en een veranda die het hele jaar door open is, wordt Comptoir Rodin, op een boogscheut van het Flageyplein, het kerkhof van Elsene en de Europese wijk vast en zeker heel snel ook uw hoofdkwartier!

Ook kinderen zijn bij ons meer dan welkom: we beschikken over kinderstoelen, een luiertafel, een tuin om in te ravotten, gezelschapsspelletjes…